Çikolata Yiyince Bebek Hareketleri Nasıl Olur Kızlar?

Çikolata Yiyince Bebek Hareketleri 

Merhaba,
Kadınların sık sık başvurduğu yiyecek çikolatadır. Çikolata yiyince bebek hareketleri maşallah
bayağı artıyor. Geçen gün çikolata yiyince bebek hareketleri arttı ve bebek sürekli tekmelemeye ve yer değiştirmeye başladı. Peki çikolata yiyince bebek hareketleri neden artar?

18. Hafta Hamilelik Bebek Hareketleri

Hamile bir kadın karnındaki bebek hareketlerini hissediyorsa bu döneme quikening dönemi denir. Bu dönemde anneler karnında baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnında gaz dolaşması olarak algılanabiliyor.

İlk bebeğine hamile olan anneler genelde 18. hafta gebelik ve 24. hafta gebelik arasında bebek hareketlerini hissetmeye başlar. 18. hafta gebelik döneminde olan anneler bebek hareketleri hissetmiyorsa endişelenmesine gerek yoktur. 24. hafta gebelik dönemine kadar hissedebilirler. Tecrübeli anneler ise biraz daha erken dönemde hissedebiliyorlar. Bunun nedeni hem hissettiklerini bildikleri için hem de rahimleri daha gergin olduğu için.

Bebek Kaç Defa Hareket Etmeli

Normalde bir bebek 4 saatte en az 10 defa hareket etmelidir. Eğer bebeğiniz 10'dan az hareket ediyorsa bu durumu doktorunuza iletmeniz gerekir. Çok fazla hareket eden bebekler ise ilerde hiperaktif olmaları gibi bir durum söz konusu değildir. Bu bilgi kulaktan dolma bir bilgidir. Bebeğin cinsiyetinin de hareketleriyle hiçbir ilgisi yoktur. Bu konu uzmanlar tarafından kesinlikle red edilmektedir kızlar.

Çikolata yiyince bebek hareketleri artar bunun sebebi de bebek kandaki şeker miktarının artışına tepki verir. Bebeğiniz az hareket ediyorsa bunun için çikolataya başvurulabilir fazla abartmamak koşulu ile çikolata yiyince bebek hareketleri artar.

Peki sizin bebeğiniz çikolata yiyince tepki veriyor mu ya da ilk tekmeyi hissettiğinizde nasıl bir duyguydu lütfen benimle yorumlarda paylaşın :)
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. Teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Tatlı şeyler yiyip sola yatınca gerçekten hareketlerde artma oluyor. Ben 22.haftamda hissetmiştim ilk hareketlerini.

    YanıtlaSil