Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi kızlar? Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi ?

Hamilelikte cinsellik anne adaylarının en çok merak ettiği en çok endişe duyduğu konuların başında gelmektedir. Hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi? Hamilelikte cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi? Anne adaylarının en çok sorduğu sorular bunlar. Bu konuya açıklık getireyim.

Gebelikte ya da hamilelikte cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır algısı bir kere yanlış. Riskli gebelikler haricinde hamilelikte cinsel ilişkiye girilebilir. Hamilelik döneminde kadındaki fizlyolojik ruhsal ve ya duygusal değişimler baze de tabiki erkekde de bu değişimleri gözlemleyebiliyoruz bu durum cinsel yaşımı ister istemez etkiliyor. Cinsel hayatın tamamen son bulması ise çiftin sadece yaşamını değil; evliliğini, birlikteliğini, ortak yaşamını ve ruh sağlını olumsuz etkiliyebiliyor.

Gebelikte ilk 3 ay çok önemli

Hamileliğin ilk 3 ayı oldukça önemli düşük riski fazla olduğundan dolayı doktorlar tarafından ilk 3 ay cinsellik yasaklanır. Hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi? Hayır ilk 3 ayda kesinlikle cinsel ilişkiye girilmez.

Ne zamana kadar Hamilelikte cinsel ilişkiye girilebilir ?

İlk 3 ay hariç 3 aydan sonra son aya kadar hamilelikte cinsel ilişkiye girilebilir. Toplumda bilinenin
aksine hamilelik sürecinde cinsel ilişkiye girmek hem kendiniz için hem de bebeğiniz için faydalır. Hamilelik sürecinde cinsel ilişki annenin rahat ettiği pozisyonlarda gerçekleşebilir.

Anneler Bu Dönemde Daha Fazla Şefkat Bekler

Hamilelik döneminde annenin şefkat görme sevilme ihtiyacında normalden daha fazla artış olur. Hamilelik ilerledikçe anne ve babanın fark etmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi, cinselliğin sadece penis ve vajina birleşiminden ibaret olmadığıdır. Cinsel keyif birleşme olmadan da yaşanabilir. Masaj mastürbasyon gibi seçenekler de anne ve babanın karşılıklı doyuma ulaşabileceği seçeneklerdir.

Hamilelik ilerledikçe annenin tensel temas ihtiyacı oldukça fazla ortaya çıkar. Cinsel istekten ziyede bu sitek şefkat, ilgi sevgi görmek gibi ihtiyaçların karşılanma isteğidir. Babalar bunu cinsel istekmiş gibi algılayabilir; oysaki çoğu kadın cinsellği kendi istediklerinde yaşamaı isterler. Bu isteğe saygı gösterilmesi önemlidir. Hamilelikte cinsel ilişkiye girmek toplumda bebeğe zarar vereceği algısı oluştursa da bu bir yanılgıdır. Bilimsel bilgiler bunun tam aksini göstermektedir. Hamilelikte cinsel ilişkiye girilmesi bebeğe ve anneye daha faydalı olduğu artık bilinmektedir.

Siz de deneyimlerinizi benimle paylaşın yorumlarınızı bekliyorum.
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Bence de toplumda yanlış biliniyor biz sürekli deniyoruz herhangi bir sorun olmadı

    YanıtlaSil