Eşinizle cinsel ilişkiyi bırakmanın nedenleri?

İnsanın sağlığına düzenli cinsel hayat kadar katkıda bulunan oldukça az şey vardır! Düzenli bir cinsel
hayatın önemi sürekli küçümsenir ancak bu yazıyı okuduktan sonra cinsel hayatınıza çeki düzen vermek isteyeceksiniz.Düzenli bir cinsel yaşamına sahip olmayan insanların vücut direnci sistemleri daha zayıftır. Bu sebeple sıradan hayatta maruz kalınan mikroplar ve bakteriler vücutta daha çabuk yayılır. Bunun sonucu olarak grip gibi rahatsızlıklara yakalanma olasılığı ilerler. Düzenli ilişki yaşayarak, bitki çaylarını ait oldukları yerde, yani torbalarında bırakabilirsiniz.

STRES SEVİYENİZ YÜKSELİR

seks ilişki stres seviyesini azaltmanın en güzel yoludur, desek abartmış olmayız. Düzenli ilişki sayesinde salgılanan hormonlarla stres seviyeniz ciddi düzeyde düşer. Düzenli bir cinsel hayat yüzünüze kocaman bir gülücük konduracak!

RÜYALARINIZ BİLE DEĞİŞİR

Cinsel hayattaki sorunların ilk görünüre çıktığı yer rüyalardır. Partnerinizle yaşadığınız sorunlar aç kalan cinsellik dürtülerinizin bir anda rüyalarda ortaya çıkmasına sebep olabilir. Yer yer tuhaf ve
rahatsız edici bir hal alan bu rüyalardan kurtulmanın en basit yolu cinsel hayatınızdaki pürüzleri gidermekten geçiyor.

ZAMANLA CİNSEL İSTEĞİNİZİ KAYBEDERSİNİZ

Cinsel hayattan ırak kalmanın bir sonucu olarak, vücut seks ilişki için gereken hormonları daha az salgılamaya başlar. Bu da, zamanla azalan cinsel istekliliğin sebebidir.

PARTNERİNİZDEN SOĞURSUNUZ

Çiftlerin birlikte geçirdikleri süresin azalması aradaki cinsel çekimin de zamanla kaybolmasına sebep olur. Eğer cinsel hayatınız eski temposunu kaybederse, öyle ya da böyle üçüncü şahıslar daha ilgi çekici ve cazip gelmeye başlayacaktır.

ÖZ SAYGINIZI KAYBEDERSİNİZ

Bir insanın kendisini uzun süre değerli hissetmezse eninde sonunda öz saygısının zarar görmesi kaçınılmazdır. Yapılan çalışmalar da, cinsel yaşamında sorun olan veyahut seks yaşamına sahip olmayan insanların psikolojik olarak daha kırılgan olduklarını göstermiştir. Düzenli ilişkinin en iyi antidepresan olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

KANSERE YAKALANMA İHTİMALİ YÜKSELİR


Erkekler için seks ilişkiden uzun süre yoksun kalmak prostat kanseri gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden erkeklerin düzenli olarak “sistemi yenilemeleri” hayati önem arz ediyor. Düzenli seks, prostat kanserine yakalanma olasılığıni ciddi düzeyde azaltıyor.
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder