Devam Sütü Kullananlar Ve Yorumları

Devam Sütü Kullananlar

Devam sütü kullananlar ile ilgili bu yazımda 10 soruda devam sütü kullananlar ile ilgili merak edilen soruları cevaplayacağım. Devam sütü kullananlar diğer annelere tavsiyelerini
aşağıda yorum olarak da paylaşabilirler. Devam sütü kullananların sayısı git gide artarken aşağıda en merak edilen soruların cevapları mevcuttur.




1. Devam sütü nedir?



Devam sütü, anne sütünün bebek için yeterli olmadığı durumlarda ya da anne sütünün olmadığı durumlarda, bebeğinin beslenmesi ve gerekli besin maddelerini alabileceği bir takviye ürünü. “Formül süt” olarak da adlandırılan devam sütü, organik sütler içerisinde bazı ilave katkı maddeleri ve çıkarımlarla şekillendirilir. Çoğunun ana maddesi inek sütüdürtabi keçi sütünden yapılanlar da vardır. İnek sütünün alerjik reaksiyon tehlikesi olduğu için bebeğin vücudu en az 8 ay inek sütüne hazır değildir. inek sütü alerjisine sahip olan bebekler için de keçi sütünden yapılan devam sütü kullananlar da vardır.



2. Devam sütü kullananlar ve anne sütü kullananlar arasındaki fark nedir?

Devam sütü ve anne sütünün bebek vücudundaki sindirimleri aynı anda gerçekleşmemektedir. Devam sütü, kazein proteinleri ve peynir altı suyu içerir. Kazein, sütlerin içinde bulunan bir protein maddesidir. Bu madde, anne sütünde daha az bulunduğu için anne sütünün sindirimi bebeğin vücudunda daha kolay ve daha az rahatsız edici olarak gerçekleşmektedir.. Devam sütündeyse kazein miktarı daha fazla olduğundan sindirimi daha yavaş ve daha zorludur.

Ayrıca bebeğin ihtiyacı olan tüm besin maddelerini içeren anne sütü, bebeğin vücudunda gözardı edilebilirken devam sütü, anne sütü içeriğine en yakın şekilde üretilmeye çalışılır. Ama tabii ki anne sütüne göre vücutta gözardı edilmesi daha zordur.



3. Devam sütü kullananlar nasıl hazırlanır?



Devam sütü kullananlar hazırlarken bazı noktalara önem vermek gerekmektedir, bunları aşağıda sıraladım.

Devam sütü kullananlar Kullanacağın suyun kaynamış, ılımış ve temiz olmasına dikkat et.
Devam sütü kullanmadan önce Hazırlığını yapmadan önce bebeğinin kaç ml tüketeceğine karar ver. Belirlediğin ml ölçüsünde su kullan ve her seferinde 30 ml su için 1 silme ölçek devam sütü koy. Örneğin, 120 ml için 120 ml su kullan ve içerisine 4 tane silme mama koy. Hafif bir çalkalamayla devam sütünü hazır hale getirebilirsin.
Tüm bu işlemler sırasında el temizliğine ve elinin mamayla temas etmemesine özen göster. Bu durum hijyen için önemlidir.

4. Devam sütü kullananlar faydalı mı?

Bebek beslenmesi için en değerli ve önemli olan tabiki öncelikle anne sütüdür fakat anne sütü yetersizliğinde bebeğine destek olarak verebileceğin en doğru gıda, devam sütü. Bu nedenle tabii ki bebeğin için faydalı. Devam sütü kullananlar anne sütü yetersizliğinde ya da bebek meme istemediğinde mecburen başvurmaktadır.

Ancak sütün yeterliyse bebeğini emzirebildiğin kadar emzirmen en iyisi. Bebeklerde özellikle 0-1 yaş arasında erkenden ev yemeklerine başlamak ve bu açığı ev yemekleriyle kapatmaya çalışmak kesinlikle yanlış. Bu, bebeğine yüksek kalori ve protein vererek onu obez bir çocuk olmaya doğru yönlendirir.




5. Devam sütü kullananlar ne zaman verilmeli?


Bebekler, 6. aydan sonra ek gıdaya başlayabilirler. Bebeğinin durumuna ve ihtiyacına göre sebze çorbaları, yoğurt, kahvaltı, tarhana çorbası, kaşık maması gibi ek gıdalara başlayabilirsin.

Yine bebeğinin durumuna göre bunlardan 1-2 tanesini gün içinde öğün öğün verip geri kalan öğünlerde devam sütü verebilirsin.
6 -8 aylık bebeğine günde 4 defa devam sütü vermende tehlike arz eden bir durum yoktur.

Gün içinde hangi saatte vereceğin çok önemli bir saat yada net kesin bir saat olmamakla beraber ek gıdaları genellikle gün içinde vermen daha iyi olacaktır.



6. Devam sütü ne kadar verilmeli?



Meme emerek beslenen bir bebek, her seferde anneden 100 veya 120 ml süt alır. Bu duruma göre anne sütü olmadığında ya da yetersiz geldiğinde, bebeklere tıpkı anne sütünde olduğu gibi 3 saat aralıklarla 100 veya 120, en fazla 150 ml devam sütü vermek gerekir.

Bebeğin büyüdükçe mide hacmi de artacağı için bir öğünde yediği miktar da artacak, buna karşılık öğün araları uzayacak. Ek gıdaları üç ana öğün şeklinde vermeye başladığında, devam sütünü de bebeğine ara öğünlerde tüketebildiği kadar verebilirsin.

Kılavuzun olsun: Bebeğine Hangi Besini Hangi Ayda Nasıl Yedirmelisin?


7. Devam sütü kullananlar kaç yaşına kadar verilmeli?

Devam sütü kullananlar, bebeğinin 1-3 yaş dönemleri arasına kadar kullanabilirsin.


8. Devam sütü kullanlar devam sütü kaç saat bekler?
Kullanıma hazır formüller kısa bir raf ömrüne sahip. Bu nedenle devam sütünü, 48 saat içinde kullanman gerek olduğuna dair bir bilgi var fakat ben bebeğimde devam sütünü 1 haftada tüketiyorum. Yani 48 saat içinde bitirebileceği bir mama durumu yok zaten zorla 48 saat içinde bebeğe bütün mamayı yediremem şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı.


9. Devam sütü kullananlar için En iyi devam sütü hangisi?



Bebeğin için en iyi devam sütünü seçmek istiyorsan, önce farklı formlarından haberdar olman gerek. Bebek formülleri, kullanıma hazır, toz ve sıvı konsantre olmak üzere üç formda bulunuyor.




10. Devam sütü kullananlar Tüm bebeklere devam sütü verilir mi?

Eğer sütün yeterliyse bebeğine kesinlikle devam sütü vermemelisin. Devam sütünü, anne sütünün olmadığı veya yetersiz geldiği durumlarda bebeğine altıncı aydan sonra verebilirsin.

Devam Sütü kullananlar ve Yorumları

Ben de diğer anneler gibi devam sütü kullananlar arasındayım. Önce bebeğimin beyinsel gelişimi için endişelenmiştim. Anne sütü yeretsiz gelmeye başlamıştı ve anne sütünün bebek gelişimi için çok faydalı olduğunu biliyordum. Fakat şu an korkulacak birşeyin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirm bebeğimin beyinsel ya da fiziksel gelişimi içinde hiçbir sorun bulunmamakta gayet mutlu bir bebek. Devam sütü kullananlar arasında olmamak için bebeğime az olan anne sütüne mahkum ederek aç bırakmak asıl bebek gelişimi olumsuz etkileyen şey budur.

Sen de devam sütü kullanan anneler arasındaysan deneyimlerini aşağıda yorumda paylaşmayı unutma:)

Bunu da okuyabilirsin;

Milupa Devam Sütü Kullananlar ?


Kartımdaki Puanlarla Nasıl Bebek Bezi Alabilirim ?

Bankalar artık herkesin kartına puan yüklüyor avantajlar tanımlıyor. Bu puan ve avantajları nerede kullanabileceğiniz alışverişinizi nasıl bedavaya getirebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız Kartımdaki Puanları Nerede Kullanabilirim Nerede Geçer? yazımı okumanızı şiddetle tavsiye ederim :)
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder