Bebeklerde Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir?


Bebekler 6. ayını doldurduğunda artık ek gıda zamanı gelmiş demektir. Ek gıda zamanında süt ve süt ürünleri kadar yumurta da çok önemli yer tutar. Fakat süt ve süt ürünleri ile yumurta bebeklerde besin alerjisine yol açabilir. Bebeklerde yumurta alerjisi bebeğin bağışıklığının tam gelişmediğinden, vücudunun proteini yabancı bir madde olarak algılamasıyla ortaya çıkar. Bebeklerde yumurta alerjisi belirtileri bu şekilde ortaya çıkar. Bebeklerde yumurta alerjisi belirtiler ise;

-Deride kızarıklık
-Hırıltılı solunum
-Egzama
-Kaşıntı
-Göz lezyonları 'dır.

Bazen ise gaitada kan görülebilir.


Bebeklerde Yumurta Alerjisi Belirtileri Yapacak Besinler Nelerdir?

Yumurta hem bulunmasının kolaylığı hem de ucuz olması sebebiyle içerdiği çinko, vitamin ve proteinler için bebekler için tercih ediliyor. Ancak bebeklerde yumurta alerjisi belirtileri ortaya çıktığında aileler yumurta yerine hangi besini yerine koyacaklarını bilemiyor. Çünkü bebeklerde yumurta alerjisi belirtileri gerçekleştiğinde yumurtayı içeren diğer besinleri de tüketmemesi gerekiyor. Bebeklerde yumurta alerjisi belirtileri ortaya çıktığında tüketilmemesi gereken besinler 
 üzerine yumurta sürülen her şey olabilir. 

 -Ramazan pidesi, kebapçı pideleri, pankek, waffle, donat, muffin, tüm pastane ürünleri, kekler, kremalı pastalar, pudingler, profiterol, yaş pastalar, bazı sütlü tatlılar, krem karamel, dondurma, beze, şerbetli tatlılar, fındıklı kurabiye ve diğer bisküvi, tatlı çeşitleri, sufle, erişte, noodle, bazı hazır makarna ve spagetti türleri, yemek ve hazır salata sosları, mayonez, beze, çikolata, bazı bonbon şekerler, köfteler, hamburger, kadınbudu köfte gibi yiyecekleri tükettiğinde bebeklerde yumurta alerjisi belirtileri görülebilir.


Bebeklerde Yumurta Alerjisi Belirtiler Nasıl Geçer?


-3 gün kuralı uygulanmalı
-Bebeklerde yumurta alerjisi beliritleri ortaya çıktığında yumurtaya en az 6 ay ara verilmelidir.
-Eğer atopik bir bebekse ve yumurta elerjisi belirtileri hafifse kısa sürede geçebileceği söylenebilir.
-Eğer bebeklerde yumurta alerjisi belirtilerinden şüphe ediyorsanız mutlaka bir çocuk doktoruna görünmeniz gerekir.

Bebekler için yumurtanın sarısı mı, beyazı mı?

Birçok anne ise yumurtanın sarısını mı yoksa beyazını mı vermesi gerektiğini merak ediyor. Amerikan Pediatri Derneği'ne göre erken yaşta yumurtanın hem beyazına hem sarısına yer verilmelidir. Çünkü bebeğin vücudunun bu proteini tolere etmesi için ikisinin bir arada tüketilmesi daha doğru olacaktır. Ancak yumurtanın beyazının bebeklerde yumurta alerjisi belirtilerine sarısından daha fazla yol açacağı unutulmamalıdır. 
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder