Hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı mı?

Hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı mı?

Hamilelikte prezervatif kullanılır mı sorusuna cevabı bu yazımda seninle paylaşmak istedim. Annelerin en çok merak ettiği hamilelikte prezervatif kullanırsam bebeğe zarar veriri miyim sorusuna bu yazımda cevap bulabileceğini düşünüyorum. Hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı mı yazımı okurken keyif alman dileği ile.

Hamilelikte cinsel ilişki nasıl olmalı?


Hamilelikte cinsel ilişki ile ilgili sorular akılda hep soru işareti olmuştur. Hamilelikte cinsel ilişki zararlı mı ya da prezervatif kullanımı nasıl olmalı soruları başta gelir.
Öncelikle hamilelikte cinsel ilişki anne adayının sağlık durumuna bağlıdır. İlk 3 ay boyunca yaşanan hormonsal değişiklikler cinsel ilişki isteğinde artışa neden olabilir. Doktorunuz muayene esnasında eğer bir sakınca yoksa cinsel ilişkiyi yasaklamayacaktır. Böyle bir durumda hamilelikte cinsel ilişki nasıl olmalı sorusu akla gelir. Hamilelikte cinsel ilişki eşinizin ve kendiniz rahat olmasına ve bebeğiniz için risk oluşturmamasına bağlı olarak devam edebilir. Hamilelikte cinsel ilişki için mutlaka kondom/prezervatif kullanımı önerilmektedir. Anne adayının enfeksiyon kapmaması ve bebeğe enfeksiyon buluşmaması adına hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı değil aksine faydalıdır. Hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı mı sorusunda aklı karışanlar doktoru doğrultusunda mutlaka prezervatif kullanmalıdır. 

Hamilelikte cinsel yaşam

Hamilelikte cinsel ilişki zararlı mıdır? 

Hamileliğin ilk 3 ayında hormonların farklılaşması hamilelerde cinsel istekte artışa sebep olabilir bazı anne adayları ise tam tersi cinsel ilişkiden soğuyabilir. Bu durumların her ikisi de normaldir. Erken doğum ihtimali, kanama, ağrı, düşük riski gibi konular gündemde ise hamilelikte cinsellik yaşarken tedbirli olunmalı işte bu sebeple ayrıca bir de enfeksiyon kapmamak adına hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı olmadığı için mutlaka dikkat edilmelidir. 
Sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir ilişki için hamilelikte cinselliğin keyfini çıkarın fakat hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı mı diye düşünmeyin ve asla ihmal etmeyin. Partnerinizin farkında bile olmadığı bir durum olabilir ve hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı mı diye düşündüğünüzde bebeğe zarar vereceğini düşünebilirsiniz. Oysa ki tam da bebeğiniz için ve onun sağlıkla yaşamına enfeksiyonsuz devam etmesi adına hamilelikte prezervatif kullanımı zararlı mı diye düşünmeyin ve hamilelikte prezervatif kullanımını önemseyin 
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder