3 Aylık Bebek Gelişimi Neler Yaşadım ?

3 Aylık Bebek Gelişimi


İki ay nasıl geçti anlamadınız ve artık miniğiniz 3 aylık. “3 aylık bebeğinizin gelişimi ve bu ayda neler yapabileceği ya da 3 aylık bebek kilosu ne kadar olmalı?” gibi soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirisiniz.
İşte 3 aylık bebek gelişimi konusunda bilmeniz gerekenler:


  Gelişim Tablosu:              Kız          Erkek
3 aylık bebek kilosu5,5 kg6 kg
3 aylık bebek boyu59 cm61 cm
3 aylık bebek baş çevresi39,5 cm40,5 cm
Duyusal Gelişim:
Bebeğinin görme yeteneği bu ayda büyük çoğunlukla gelişti. 

3 aylık bebek görme yetisi nasıl olur?

  • Üçüncü ayda bebeğin yakınında duran bir cisme odaklanmak için iki gözünü de içeri, uzaktaki bir cismi görmek için ise dışarı çevirebilir.
  • Artık uzağı görmeye başlar ve arada bir miktar uzaklık olabilir fakat seni tanıyabilir.
  • Yavaş yavaş renkleri tanıyabilir. Özellikle ana renklerden kırmızı,siyah ve beyaz çok ilgisini çeker. Bu ayda siyah beyaz zeka kartları alabilirsiniz.
  • Bu ayda bebeğinin gözünde kayma ya da şaşılık olmaması gerekir. Varsa doktorunuzdan randevu almalısınız.3 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi Bebeğiniz 3.ayda farkında olarak hareket etmeye başladı. Ellerini inceleyip oyuncaklara uzanmak isteyecektir. Ellerini keşfedecek önce kaba sonra ince motor becerilerinin gelişmesini sağlayacak.
  • Bilinçli olarak tekrar eden hareketler sergileyemeye başlar. İlgi çekmek adına ağlar ya da gülümser. Bu davranışının karşılık bulacağını bilir.Sürekli tekrarlanan eylemlerle bellek yolları oluşur.

3 aylık bebek hareketleri nasıl olmalı?

Bebeğiniz artık sizin ses ve görüntünüzü tanımaya başladı. Ayırt edebiliyor. Bu ayda çıngıraklarla gözüne bakarak oynayacağımız oyunlar onun heyecanlanıp gülümsemediniz sağlayacak.

Artık kendi sesini keşfedecek ve sesini duydukça  çığlık atmaya başalayacak. Yüzüstü yatarken ellerinin yardımı ile göğsünü havaya kaldırabilecektir. Ayrıca sırt üstü yatırıldığında başını kaldırabilecek ve bacaklarını uzatarak tekmeleme hareketi yapacaktır. Bu ayla birlikte bulunduğu yerde yuvarlanmaya başlayan bebeğinize dikkat etmeniz gerekir.

3 aylık bebek karşılaşılan sorunlar:

-12.hafta atak dönemi ile bebeğiniz bu haftada düzensiz uyku ve huzursuzluk çekebilir. İştahı artabilir ya da azalabilir.
- Nemli kalan bebek bezi ile pişik gerçekleşebilir.
- Ağızda bir mantar enfeksiyonu olan pamukçuk olabilir.
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder