Hamilelikte Saç Boyanır mı? Bir Anne Anlatıyor

Hamilelikte Saç Boyanır mı?

Hamilelikte saç boyama annelerin en çok merak ettiği soruların başında gelir. Anneler hamilelik sürecinde dış görünüşlerin değişimi ile kendileri kötü hissedebiliyor bu sebeple hamilelikte saç boyama gibi değişikliklere gidebiliyor ya da bakımını eksiltmemek için hamilelikte saç boyayabiliyor.

 Yapılan bir araştırmaya göre kadınlarda saç boyası kullanım oranı %66 ile 74 arasında değişiyormuş. yani kadınların yarısından fazlası saçlarını boyuyor. Bu sebeple hamilelikte saç boyanır mı? sorusu birçok kişinin merak ettiği bir soru. Bunun için aşağıda sizinle deneyimlerimi ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini söyleceğim.

 Hamilelikte saç boyanır mı konusu uzun yıllardır tıp çevresinde tartışılan bir konu. Doğumsal anormallikler yaratabileceğini savunanlar da var "hayır hamilelikte saç boyanır" diyenler de var. Aslında her bir gebelik için %3-5 oranı arasında doğumsal anormallik yaşanma ihtimali var. Bu sebeple doğumsal anormallikleri hamilelikte saç boyandı diye yaşandı demek güç

 Hamilelikte saç boyamanın zararlı olduğu kanıtlandı mı? 

Hamilelikte saç boyamanın etkileri üzerine ilişkin çok az araştırma bulunmaktadır. Uzmanlar kafa derisine uygulanan herhangi bir maddenin, deriden geçerek vücuda girme miktarının bir hayli az olduğunu savunmaktadır. Dolayısıyla anne karnına ulaşana kadar gerçekleşen emilimler de daha da az olacaktır. Yani uzun lafın kısası Hamilelelikte saç boyamayla ilgili bilimsel olarak kanıtlanmış bir zarar bulunmamaktadır. Fakat zararlı olduğu bir durum var onu da yazımın devamında sizinle paylaşacağımı.

Hamilelikte Saç Boyarken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin !

Hamililekti saç boyarken tabiki derinizden vücudunuza girdiğine dair herhangi bir kanıt bulunamamkta fakat şunu deneyimleyen birçok tanıdığım var. Örneğin kuaför bir arkadaşım vardı ve sürekli saç boyası yaparken kokuya maruz kaldı ve düşük yapmasına neden oldu. Benim naçizane tavsiyem saç boyası yaparken saç boyası kokusuna kendiniz çok fazla maruz bırakmamanız.

Bunun yanında uzmanların uyardığı dikkat etmeniz gereken konular aşşağıdadır;
1- Gebeliğin ilk üç ayı bebeğin organlarının oluşmaya dönemdir. Bu nedenle özellikle ilk üç ayda saç boyaları ve diğer kimyasal maddelerden kaçınılmalıdır.

 2- Saç boyası, mutlaka iyi havalandırılan bir ortamda yapılmalıdır.

 3- Gebe, boyayı kendi uyguluyorsa mutlaka eldiven kullanmalıdır. 

4- Saç boyası gereğinden uzun süre saçta tutulmamalıdır. 

5- Saç boyası işlem sonunda saç çok iyi durulanmalıdır. 

6- Ayrıca, saç boyası olarak daha çok yarı kalıcı boyalar veya balyaj tarzında saça daha yüzeysel uygulanan kimyasallar veya tamamıyla bitkisel olan kına uygulaması önerilmektedir.
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder