Hamilelikte Çikolata Yemek Faydalı mı ?

Çikolata yediden yetmişe dünyanın en oldukça sevilen ve tüketilen yiyeceklerinden biri. Hamileler için de ayrı bir yeri olan bu dünyalar tatlısı yiyecek; anne adaylarının en büyük favorileri arasında yer alıyor.

Peki hamilelerin kendi kendilerini tedavi etmesinde çikolatanın ne denli önemli olduğunu biliyor muydunuz?Bu tatlı yiyecek hamilelikte meydana gelebilecek biroldukça fazla komplikasyonun önlenmesinde önemli bir etkiye sahip. Yapılan araştırmalara göre çikolata tüketimi hem anne adaylarının stres seviyelerini kontrol altında tutuyor hem de daha mutlu bebeklere sahip olmaya yardımcı oluyor.


Bitter çikolata gebelik zehirlenmelerini önlemeye yardımcı olabilirGebelik zehirlenmesi hamile bayanlarda görülebilen ve yüksek kan basıncıyla karakterize edilen bir durumdur. Hamile bir hanımın kan basıncı yükselebilir ve bu durum vücutta kasılmalar yaşanmasına neden olabilir.Bazı durumlarda, gebelik zehirlenmesi böbreklerin işleyişinde düzensizlikler meydana getirir. Ancak Yale Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma çikolatanın gebelik sırasında oluşabilecek zehirlenmeleri yüzde 50 oranında azalttığını ortaya koyuyor.

Kan basıncının düzenlenmesine fayda sağlarÇikolata yapımında kullanılan kakao, kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olan teobromin maddesini içerir. Bilindiği gibi gebe Hanımların kan
damarlarında genişlemeler meydana gelir. Bu durum da kan basıncında yükselmelere sebep olur. Çikolata tüketimi ise anne adaylarının kan basıncını korumaya yardımcı olabilir.Mutlu bebekler içinFinlandiyalı araştırmacılar çikolatanın bir bebeğin davranışını etkileyebileceğini iddia ediyorlar. Kimi araştırmalar hamilelik döneminde çikolata tüketiminin daha mutlu ve canlı bebeklerin dünyaya gelme olasılığını arttırdığını ortaya koyuyor.

Araştırmacılar, çikolata tüketiminin mutluluk molekülü olarak bilinen feniletilamin salınımını arttırdığını ve bu durumun anne adaylarının psikolojisini pozitif yönde etkileyerek mutlu bebeklere sahip olmalarına yardımcı olduğunu söylemektedir.Çikolata antioksidan içerir

Çikolatalar ayrıca güçlü antioksidanlar içeren Flavonoidler (bitkisel kökenli bileşikler) bakımından zengin olan bir yiyecek türü. Bu sebeple çikolata hamile Hanımların direnç sistemlerini iyileştirmede önemli bir etkiye sahiptir.

Çikolata demir ve magnezyum içeriğine sahiptir Magnezyumun yağ metabolizmasının
düzenlenmesine ciddi ölçüde yardımcı olduğu bilinmektedir. Kadınlar hamilelik süresince çikolatanın içerdiği bu faydalı besinlerden yararlanabilirler.Kalp rahatsızlıklarına karşı bir önlemdir Yapılan araştırmalar çikolata tüketiminin kalp rahatsızlıklarını önlemek için iyi bir yol olduğunu ortaya koyuyor. Bilim adamları çikolatanın içerdiği ‘procyanidin’ maddesinin kalp rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olduğunu ve kan pıhtılaşmasını önlediğini ifade ediyorlar.Kilo yönetimine fayda sağlar ve kolesterol seviyelerini azaltırYağ ve şeker oranı düşük çikolatalar hamile Bayanların kilo yönetimine sebep olur ve kolestrolü düşürür.

Stresi azaltırÇikolata tüketimi hamile kadınlar için rahatlatıcı bir etkiye sahip olacaktır. Stresi azaltarak değişken ruh hallerini dengeye sokmaya yardımcıdır.Bununla birlikte her şeyin fazlasının zarar olduğunu düşünerek, içerisinde kafein bulunan bu dünyalar tatlısı yiyeceğin tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerekmektedir.

ayrıca bu yazımı da okuyabilirsiniz çikolata yiyince bebek haraketleri
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder