Çocuk yapmak için en uygun zaman ne zaman?

Çocuk Yapmak İçin En Uygun Zaman Ne Zaman?

Merhaba
Bu yazımda çocuk yapmak için en uygun zaman konusunu ele alacağız. Kadınların en merak ettiği soruların başıda gelir. Çiftler için çocuk yapmak için en uygun zamanı tutturmak önemlidir. Bu yazımda uzman görüşü ele alacağız.

Kendinizi artık çocuk yapmaya hazır hissediyorsanız cinsel yaşamınızı yeniden programlayın. Adetleri düzenli olan bir kadında Gebe olmak için en uygun dönem, adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17'nci günler arasıdır. Eğer bu günlerde cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız ilerler

ANNELİĞE ADIM ADIM HAZIRLANIN


* Çocuk yapmaya hazır mısınız?
* Peki istediğiniz günden hemen sonra hamile kgetirebilir misiniz?
* Doğum kontrol yöntemini keser kesmez Hamile olmak muhtemel mü?
* Hamilelik planlanmalı mı yoksa sürpriz şekilde görünmesını mı beklemek lazım?
* Kız veyahut erkek çocuk yapmanın kuralları var mı?
* Anne olmaya fiziki olarak hazır mısınız, şu aralar neler yiyorsunuz?
* Acaba test mi yaptırmalısınız?
* Doğurganlığı artırıcı özel yöntemler var mı?

Hamileliğe sizi kısım kısım hazırlayacak tüm formülleri konunun profesyonelı doktorlar verdi.Bu hafta boyunca GÜNAYDIN'da...Marmara Üniversitesi Kadın Sağlığı ve rahatsızlıkları Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Neşe Kavak; hamileliğe hazırlanma yöntemlerini anlattı:


* Sizce en sağlıklısı planlı hamilelik mi, yoksa sürpriz olanı mı?


Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde kromozom anomalisi olma gücü yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 3 ay sonra hamile kalınmalıdır.

* Bir kadın hamileliğe kaç ay önceden hazırlanmalı?


Öncelikle kadın fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmalı. Özellikle doğum kontrol hapları
kullanan kadınlar en az 3 ay önce hapları bırakmalı, geçen zamanda kontrollü {cinsel yaşam|cinsel birliktelik}de bulunmalı. Hamile kalmadan 2 ay öncesinden başlayıp, Gebeliğin ilk 3 ayında da devam edecek şekilde günde 0.4 mg. folik asit kullanımı, bebekte sinir sisteminde problem olma gücüni yüzde 80 azaltır. Eğer annenin önceden böyle problemli bebeği varsa folik asit kullanımının günde 4 mg. olmalıdır. Bir ailede öncedenden sinir sistemi sorunlu bebek varsa; daha sonraki gebelikte hanımın yine aynı problemle bebek doğurma ihtimali yüzde 3-5 daha fazla artmıştır.


YATAKTA BİRAZ BEKLEYİN


* Hamileliğe hazırlık için neler yapmalı?


Anne adayı üç ay öncesinden genel bir check-up'tan geçip, smear testi ve jinekolojik muayene yaptırmalı. Türk Hanımlarının büyük kısmında anemi (kansızlık) olduğu için anemi araştırması
yapılmalı. Anemisi varsa hamilelik öncesi olağan seviyeye getirilmeli. Enfeksiyon rahatsızlıkları açısından da anne adayı taranmalı. Hepatit B, C, HIV ve kızamıkçık virüsleri bizim için gebelikteki en büyük sorunlardır. Eğer annenin kızamıkçık açısından bağışıklığı yoksa mutlaka kızamıkçık aşısı yapılmalı. Bu da hamile kalmadan en az 6 ay önce planlanmalı. Eğer hamilelikte kızamıkçık geçirilirse; bebekte ağır sakatlıklara yol açmaması için gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. Bu arada kadın sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmalı. Eğer ağır bir iş hayatında çalışıyorsa bunu yeniden organize etmeli.

* Ne sürede çocuk olmazsa çift sorun olduğundan şüphelenmeli?


olağande bir sene korunmamasına karşılık çiftin çocuğu olmamışsa 'neden olmuyor' diye araştırmaya başlaması gerekiyor. Anne ve babanın yaşı eğer 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresi 6-8 aya iner. Sonrasında zaman kaybedilmeden profesyonel bir hekimden yardım alınmalı.

* evlat sahibi olmak için ne zaman seks yapmalı?


Adetleri düzenli olan bir kadında, Gebe olmak için en uygun dönem; adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17'nci günler arasıdır. Bu günlerde cinsel seks yapmak hamile kalma olasılığını ilerletir. seks yaşam|cinsel birliktelik}den sonra hemen yataktan kalmamak, vajinanın yıkanmaması gibi yöntemler de Hamilelik sürecinin oluşmasında etkilidir.

HER GECE SEKS GEREKMEZ


* Her gün seks yapmak çocuk ihtimalini artırır mı?


Önemli olan hanımın yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel yaşamın yaşanmasıdır. Her gece veya gün aşırı seks yapılması, sonucu etkilemez. Adetleri düzensiz olan hanımlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut sıcaklığı arttığı için adet dönemi test edilebilir. Bunu takiben 11 ila 17'nci günler arasında seks yaşam|cinsel birliktelik}ye girildiğinde gebelik elde edilme olasılığı yükselir.

* Çocuk yapmak için özel afrodizyaklar faydalı olur mu?


Birçok bilimsel araştırmalar; kız çocuk isteyen anne babaların hamile kalınmadan 4-5 ay önce vitamin ağırlıklı beslenmesinin yararlı olduğunu gösterdi. Hem anne hem babanın protein ağırlıklı diyet yapmasının ise çiftin erkek çocuk ihtimalini arttırdığı söyleniyor.

Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder