Hamilelikte Bacak Ağrısı Çok Önemli ! Nasıl Geçer?

Hamilelikte Bacak Ağrısı

Hamilelikte bacak ağrısı hamileliğin boyunca geçireceğin ağrılardan en çok karşılacağın durumdur. Hamilelikte bacak ağrısı gibi ağrılar geçirmen normaldir en nihayetinde endişelenecek birşey yok. Bu ağrı daha çok geceleri başına geliyor olsa da gündüzleri de bacak ağrısı çekmek oldukça canını sıkacaktır biliyorum. Tabi ki hamilelikte bacak ağrısı gibi ağrıların nedenleri ve çözümleri bulunmakta.

Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur

1. Hamilelikte bacak ağrısı magnezyum ve kalsiyum eksikliğinden olur

Uzman doktorların belirttiğine göre hamilelik sürecinde kalsiyum ve magnezyum alınmazsa hamilelikte bacak ağrısı gibi ağrılar gerçekleşir. Bu eksiklikleri gidermek için önce süt ve süt ürünleri tüketebilirsin.

2. Hamilelikte bacak ağrısı için varislerinle baş etmelisin

Hamilelikte bacak ağrısı tetikleyen etkenlerden biri de. Hamilelikte bebeğin büyüdüğünde bacaklarına doğru fazlaca basınç uygulayacak ve bu durum da varislerin oluşumunu hızlandıracak. Varislerini en aza indirmek için sürekli egzersiz yapmalasın yürümelisin koşmalısın. Hamilelikte bacak ağrısı varisleri çok etkilemekte bu sebeple varislerle mücadele etmek çok önemlidir.



3. Hamilelikte Bacak Ağrısı sürekli aynı pozisyonda kalmakla gerçekleşir

Hamilelikte bacak ağrısı çekmenin bir diğer sebebi de sürekli aynı pozisyonda oturmak kalmaktır. Aslında kendinizi çok yormadan sürekli hareket halinde değişken pozisyonlar halinde olmak gerekir. Bu sebeple kan dolaşımınız hızlanır ve bu durum ağrıları hafifleticidir.

4. Hamilelikte bacak ağrısı fazla kiloların sebebi olabilir.

Hamilelikte bacak ağrısı fazla kilolarla beraber artış gösterebilir. Hamilelik sürecinde kilo alıyorsan bu durum bacak ağrısına sebep olabilir. Hamilelikte bacak ağrısı çekmemek için fazla kilolara dikkat etmek gerekmektedir.


Dikkat etmen gereken bir diğer konu da; 37 haftalık gebelik. Bim bebek bezi fiyatları yazı mı da inceleyebilirisin. Bu yazıma jenny willy bebek bezi hakkında yazdım.

Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder