37 Haftalık Gebelik Dikkat Edilmesi Gerekenler! Gelişmeler

37 Haftalık Gebelik

37 haftalık gebelik anne adayları için artık doğumun bir erken doğum sayılmadığı artık tamamlanmış doğum olarak görüldüğü ilk haftadır. 37 haftalık gebelik dönemindeysen artık doğum için hazırlıklı olman gerekmektedir. 37 haftalık göbelik dönemindeki anneler 37. ve 41. haftalık gebelik sürecinde doğumunu gerçekleştirme olasılıkları oldukça yüksektir. Bu yazımda senin için 37 haftalık gebelik dönemindeki bilmen gereken herşeyi derledim. Keyifli Okumalar.

37 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

37 haftalık gebelik döneminde bebeğin kilosu hemen hemen 2.95 kilodur. Bebeğinin uzunluğu ise baş bölgesinden itibaren 47-51 cm arasındadır. 37 haftalık gebelik döneminde bebeğiniz doğarsa erken doğmuş sayılmaz doğumunu tam zamanında gerçekleştirmiş olur. Bu haftada bebeğin artık ilk nefesin hazırlığını yapıyor. Başparmağını emiyor, gözlerini kırpıştırıyor, ve hareket ediyor.

37 Haftalık Gebelik Döneminde Bebeğin Pozisyonu Nasıldır?

Bebeğin doğumuna yakın olmasına rağmen bebek 37 haftalık gebelik döneminde bile büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bebeğin 37 haftalık gebelik döneminde pozisyonu genellikle pelviste aşağı doğrudur. Bu dönemde hamileliklerin çok azında pelviste bebeğin kalçaları ilk önce gelir. Bu pozisyona ters pozisyon denir. Doktor böyle durumlarda ultrasyon muaynesi ile durumu analiz edebilir. Bu muayene bebeğin annenin rahminde nasıl durduğunu anlamak adına gerçekleştirilen muayenelerdir.


37 Haftalık Gebelik Döneminde Bebek Hareketleri Nasıldır?


Bu dönemde bebeklerin haraketliliği farklılık göstermektedir. Bazı bebekler az hareket ederken bazı bebekler çok hareketlidir. Genellikle 37 haftalık gebelik döneminde bebeklerin hareketleri doğum yaklaştıkça azalmaktadır. Hareket azalmasının en önemli nedeni doğum yaklaştıkça bebeğin hareket edebileceği alanın azalmasıdır.

37 Haftalık Gebelik Döneminde Annede Nasıl Değişiklikler Olur?

37 haftalık gebelik demek zaten bir annenin 9 aylık hamilelik sürecinde olduğu demektir. Hamileliğin son ayına girdiğin bu süreçte artık son haftalardasın diyebiliriz. Bu süreçte annedeki değişiklik çok net olacaktır elbet. Rahim bir iki hafta önceki ölçüyle aynı olabilir. Pubik Simfizden rahmin üst noktasına kadar olan ölçü 37 cm. Göbek deliğinden ise yaklaşık 16-17 cm ölçülebilir. 37 haftalık gebelik döneminde bebeğin kilosu 11 ile 13 kilo arasında olabilir.

Doğum yaklaştığına göre artık bebek bezi fiyatları hakkında bilgi sahibi olman gerekebilir. Bu sebeple bim bebek bezi fiyatlarını anlattığım konularıma göz atabilirsin. Jenny Willy Bebek Bezi Fiyatları konumda da senin için bu durumu iyice araştırdım.
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder