5 Aylık Bebek Gelişimi Bunlara Dikkat Edin!

5 Aylık Bebek Gelişimi

5 Aylık bebek gelişimi dönemi bebeğinizin sizi fark edeceği ve duygularını belli edebileceği en tatlı aylarından  biridir. 5 Aylık gelişim döneminde bebeğiniz artık sizinle iletişim kurabiliyor duygularını belli ediyor ve cıvıldamaları artık evinizi ısıtıyor.

5 Aylık Bebek Gelişimi Döneminde Görme Yetisi

5 aylık bebek için halen parlak renkle oldukça ilgi çekicidir. Aynı zaman da farklı renkleri de artık ayırt edebiliyorlar. Buna tabiki yakın tonlar da dahil. 5 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğiniz artık gözüyle nesneleri takip edebildiği için büyük nesnelerin yanında küçük nesneler de bebeğinizin ilgisini çekmeye başlamıştır. Bu dönemde minik elleri ile bazı nesneleri kavrayamayasa bile deneyeceğinden emin olabilirsiniz.

5 Aylık Bebek Gelişimi Döneminde İşitme Yetisi

5 aylık bebek artık seslerin hangi yönden geldiğini ayırt edebiliyor ve sesleri farkedebiliyor. Her yeni seste bebeğinizin hemen o yöne doğru baktığını siz de fark edebilirsiniz. Eğer test etmek isterseniz bakmadığı bir yönde durarak anahtar sallayabilirsiniz ses ilgisini çekecek ve hemen o yöne bakacaktır. Henüz tepki vermediyse siz bunu arada bir tekrarlayarak bu özelliğini destekleyebilirsiniz.

5 Aylık Bebek Gelişiminde Bebek Neler Yapabilir

5 aylık bebek neler yapabilir diye merak ettiğinizin farkındayım. Bu başlık altında 5 aylık bebek neler yapabilir kısmına biraz değiniceyim. 5 aylık bebek artık seni tanımaya başlamıştır. Bu dönemde bebek sesini duyduğu an beslenme vaktinin geldiğini anlayabiliyor. Ya da eğer ağlıyorsa bile sesini duyduğunda bu onu rahatlatıyor ve sakinleştiriyor. Kendini güvende hissediyor. 5 aylık bebek gelişimi döneminde bebeğin artık neşeli çığlıklar atmaya başlıyor bu dönemde kendisinde garip ama
bir o kadar da sevimli sesler duyabilirsin. 5 aylık bebek gelişmi döneminde bebeğin artık bol bol yuvarlanıyor. Sırt üstü yattığında ya da karnının üstüne yattığında kollarından da destek alarak artık göğsünü yerden kaldırabiliyor. Dikkat çekmek istediğinde dikkatini ona vermen için gürültülü sesler çıkarabilir. Bu dönemde ayakları ve ayak parmakları bebeğinin dikkatini çekecektir ve sırt üstü ya da yüz üstü yattığıda onları tutmak isteyecektir. Ağlasa bile bebeğiniz sizi tanıdığı için sakince konuşulduğunda bebeğiniz susabilir.

Bu dönemde bebeğiniz bütün bu gelişim aşamalarını birebir yaşamayabilir. Eğer bir endişeli durum seziyorsanız mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Bu dönemde eğer bebek bezi hakkında bilgi edinmek istiyorsan en uygun bebek bezi fiyatları hakkında yazılarımı inceleyebilir. Bim bebek bezi incelemesini okuyabilir. Jenny Willy Bebek Bezi Fiyatları yazıma göz atabilir. Molfix mi prima mı karşılaştırma yazıma bakabilirsin. Sen de yorumunla yazılarıma katılabilirsin.
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder