En Uygun Bebek Bezini mi Arıyorsunuz?



Bebeğinizin sağlığı, huzuru, uyku düzeni ve en önemlisi de onun mutluluğu için hangi bebek bezini seçtiğiniz büyük önem taşımaktadır. Bebeğinizin tuvalet alışkanlığı kazanana dek kullandığınız bebek bezi, yaşadığı veya belki de yaşayabileceği uyku problemlerinin önemli bir etkeni olabilir. Çünkü seçtiğiniz bebek bezi eğer yanlışsa bunun sonucunda oluşabilecek pişik ve tahrişler, bebeğinizin huzurunu kaçırabilir ve hem sizi hem de bebeğinizi günler boyunca uykusuz bırakacak rahatsızlığa sebep olabilir. Peki ama bebeğiniz için en iyi bebek bezi seçerken önceliklerinizin ne olmalısı gerektiği sorusunun yanıtını arıyorsanız, lütfen okumaya devam edin…

Bebek Bezi Neye Göre Seçmeliyiz?

Bebeğiniz için en ideal olan bebek bezini seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan ilki bebeğinizin cinsiyetidir. Kız ve erkek bebeklerin anatomik farklılıklarından dolayı, idrarın yayıldığı bölge farklılık göstermektedir. Bunun için artık bebek bezi firmalarının bu konuyu esas alarak bebek bezleri üzerinde bölgesel çalışarak, kız ve erkek bebekler için farklı bölgelerde emiciliği arttırmayar çalışmışlardır. Bu sayede bebeğinizin genital bölgesi kuru kalarak, tahriş ihtimali en aza indirgenmiştir. Molfix Bebek Bezinin üzerinde, kız ve erkekler için farklı çizimlerin olmasının nedeni de bundan kaynaklanıyor aslında. Değişim yalnızca görsel olarak kız ve erkek bebekleri farklı kılmak değil, bu emici bölgelerin farklılığından… Tabii sevimli Çizgi film çizimlerinin olması da buna bir artı. Çünkü çoğu bebek çıplak kalmayı çok sever ve bebek bezleri takılırken kendilerini huzursuz hissedebilir. Bunun için çevresini tanımaya çalışan bebekleriniz için onlara farklı gelecek renkler ve çizimler seçmek, bebek bezlerini yadırgamamalarını sağlayacaktır.

Bebeğiniz için Ya değil kilo önemlidir..
Bebek Bezi seçimindeki önemli bir diğer başlık ise bebeğinizin kilosudur. Aynı yaştaki bebeklerin kilosu farklılık gösterebilir. Bunun için yaşa göre seçtiğiniz bebek bezleri, bebeğinizin bedenine göre büyük veya küçük gelebilir. Sızıntı yapabilir veya sıkacağından dolayı bebeğinizi huzursuzlandırabilir. Yani bebeğinizin yaşına göre bez seçmek çoğu zaman doğru olmayabilir. Bu yüzden, bebeğinize bez seçimi sırasında kilosuna göre tercih yapmalısınız.

Bebek Bezinin hangi özelliği?
Göz önünde bulundurulması gereken diğer başlık ise bebek bezinin emiş gücü. Seçeceğiniz bebek bezinin süper emici olmasına özen göstermelisiniz. bebek Bezinin süper emici olmasına ek olarak, idrarı içine hapsedip bebeğinizin cildine temas eden bölgenin kuru kalmasını sağlayan bebek bezleri kullanmak çok önemlidir. Cilde temas eden pamuklu kısımların hipoalerjen olması da bezde aranması gereken özelliklerdendir. Örneğin Prima bu noktaya en çok önem gösteren markalardan biri olabilir. Prima’ lar annelerin en çok şikayetlerinden biri olan sızıntıya karşı yeni bir teknoloji geliştirerek “bakım şeritleri” ile pişikleri ciddi oranda azaltarak bebeklerinizi bu sorundan kurtarmıştır.
Molfix bebek bezi de aynı teknolojiyi geliştirip emiciliğini arttırarak bebeklerinizin daha özgür hareket etmesini sağlıyor. Molfix ve Prima bebek bezi fiyatları piyasanın en ucuz bebek bezi fiyatlarıdır.


Bebeğin hava alması da önemli
Emiş gücüne değinmişken, bezin cilde hava aldırması gerektiğini de belirtmeden geçmeyelim. Bebeğinizi sıcaklık ve nem yüzünden oluşacak tahrişlerden korumak için genital bölgenin hava alması gerektiğini hatırlatalım annelerimize… Aksi takdirde bölgede bakteriler üreyeceğinden hastalıkların başlaması muhtemeldir.

Son olarak ise, bilindik markalar kullanmak da aslında doğru bez seçiminde büyük rol oynar. Bilindik markaların pahalı olduğu düşünülse de, bu markaların yaptığı sık kampanyalar ile bütçeniz de fazla sarsılmamış oluyor. Hem de bezin hijyeninden emin olabiliyorsunuz. Açık satılan bebek bezleri günümüzde çok yaygın olmasa da, bebeğinizi olası bakterilerden korumak adına kaçınmanız gerektiğini hatırlatalım. Molfix ve ya Prima gibi markalar kullanmak yalnızca hijyen bakımından değil aynı zamanda bezin değiştirilme sıklığını da etkileyeceğinden bir bakıma bütçenize dost bile olabilir. Çünkü her kontrolde cırt cırdı gevşediği için bez değiştirmek bez tüketimini arttıracağından aslında bütçenizi daha fazla zorlamış olur. Bunun için kaliteli ürünler kullanmak her zaman sizi ve bebeğinizi rahat ettirir. Ayrıca Molfix ve Prima gibi markalar, yeni doğan bebeğinizin anatomisini de göz önünde bulundurduğundan, göbek bağını da rahatsız ettirmeyecek şekilde tasarlanmıştır.

Umarım bu bilgiler bez seçiminizde yardımcı olur sevgili anneler :)

Bunları da okuyun;

Bebekler Fön Makinesi Sesiyle Uyutulur mu?

Bebek Kıyafetleri En Ucuz Fiyatları Nerede?

Ucuz Molfix Bebek Bezi Şok Kampanya! Nerede?




Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder