Bebekler Fön Makinesi Sesiyle Uyutulur mu?



Uyumada güçlük çeken bebeklerin, fön makinesi, elektrikli süpürge gibi cihazların sesi ile bazı annelerin bebeklerini uyutmaya çalıştığı herkes tarafından bilinmektedir. Peki bu doğru mu?

Bebeğinizin, bebek bezi ve ya başka bir sebepten dolayı uyuyamaması , direk sorunu çözmek yerine kolay yöntemlerle uyutmaya çalışmanız şimdi bile size yanlış gelmeye başlamıştır. Merak etmeyin uzmanlar da bunun zararlı olduğun söylemektedir. Bebek bezi fiyatlarının pahalı olduğu bu dönemde en ucuz bebek bezine koşmamızın rahatsızlığını bebeklerimiz çekmekte. Molfix bebek bezi ya da prima bebek bezi tercih eden anneler bu sorunu yaşamamakta. Bakalım uzmanlar uyku sıkıntısı çeken bebekleri fön ile uyutmak için ne demekte?

Fönle Uyutan Anneler Dikkat!
Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sefa Saygılı, gürültülü  ve sesli ortamların bebeklerin işitme duyusuna ve zihnine zarar verebileceğini belirtti. Uyku sorunu yaşayan bebeklerin aileleri tarafından fön makinesi ve elektrikli süpürge sesi ile uyutulmaya çalışılmasının aslında çok ama çok yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Sefa Saygılı, şu şekilde konuştu:

“Elektrikli süpürge sesi veya fön makinesi/saç kurutma makinesinin sesi, bebeğin uyumasını kolaylaştırdığından anne ve babalar bu yöntemi denemekteler. Anne karnında bebekler sessiz bir ortamda değiller. Kan akışının damardan geçerken çıkardığı ses, bebeklere gürültü verir. Bazı bebekler de doğduktan sonra da bu gürültülü ortamı arıyorlar ve fön makinesi sesi ya da elektrikli süpürgenin çıkardığı ses ile daha kolay uykuya dalışı gerçekleştirebiliyorlar.”

Prof. Dr. Sefa Saygılı, bebeklerin dışarıdan gelen bazı seslere hassasiyet gösterdiğiniz, televizyon ve anne ile babanın seslerinden dahi rahatsız olabileceklerini belirtti. Aşırı gürültülü ortamın ise bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini dile getiren Saygılı, “Gürültü ortam, bebeğin işitme duyusu ve zihnine zarar verebilir” diye konuştu.

“HAMİLELİK DÖNEMİNDE DE DİKKATLİ OLMALI”

Saygılı, annelerin gebelik dönemlerinde de aşırı sesli ortamlarda bulunulmamasını önerdi. Trafiğin yoğun olduğu caddelerde üzerindeki evlerde yaşayan kişilerin o seslere alıştığını, onlara çok fazla rahatsızlık vermediğini dile getiren Saygılı, şöyle devam etti:

“Sesten uzak biri, o evde çok rahatsız olur. Bebekleri sesiz bir ortamda uyutmak, bebeğin ruh ve beden sağlığı açısından çok daha faydalı olacaktır. Bebekler çok gürültülü ortamlarda tutulmamalı. Anne adayları da hamilelik sürecinde gürültülü ortamda durmamalı. Stres ve sesli ortamdan uzak durmalı.”

Bebekleri Uyutmak İçin Ne Yapmalı?
 Bebekleriniz uyuyamıyorsa, uyuyamamalarının nedenini öğrenmeniz gerekir. Bebekler bizimle ağlayarak konuşurlar. Ağlayarak dertlerini dile getirmeye çalışırlar. Bebeğiniz uyuyamıyorsa ilk bakmanız gereken yer bebek bezidir. Bebek Bezi ucuz fiyata alınmışsa , bebek beziniz sızdırıyordur ya da bebek beziniz yumuşak değildir bebeği tahriş ediyordur. Bu sebeple Molfix bebek bezi ya da Prima bebek bezini öneririm. Bebek bezi fiyatlarını en ucuz ya da kampanyalı olarak nerde bulabileceğinizi sitemde verdim sitemizde gezinerek fiyatlar ve kampanyalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bebekler neden uyuyamaz sorun 2

Bebeklerin neden uyuyamayacağı sorusunda diğer bir durum da hastalıktır. Bebeğiniz eğer soğuk almış ve ya başka bir rahatsızlığa kapılmışsa bu onun uyuyamamasına neden olabilir bunu bebeğinizin ısısını ve ya o anki durumunu kontrol edebilirniz. şüphelendiğiniz durumda kesinlikle bebeğinizi en yakın sağlık ocağına götürün.

Bunları da okuyun;

Ucuz Molfix Bebek Bezi Şok Kampanya! Nerede?

En Beğenilen Gelinlik Modelleri Hangisi? 2016!



Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder