YENİ DOĞAN BEBEKLERDE BÖBREK BÜYÜMESİ'NE DİKKAT

Bebek bezi fiyatlarını konu edindiğimiz sitemizde. Annelerin bebeklerin diğer sağlık durumlarına da dikkat etmesi kesinlikle gerekmektedir. Bebek bezi fiyatları aile bütçesini sarstığı gibi ucuz bebek bezi sevdası bebeğinizi sağlığından edebilir. Bunun için bebek bezi fiyatlarına dikkat ederken bebeğinizin sağlığına da dikkat etmeniz gerekmektedir aşağıda bebeklerde böbrek büyümesi sorununu ele aldır bebek bezi fiyatlarıyla ilgili merak ettiklerinizi sitemden takip edebilirsiniz.


Yeni Doğan Bebeklerde Böbrek Büyümesi ! Bebek bezi fiyatları

Konusunda profesyonel bir radyolog tarafından değerlendirme hayati önemlidir. Anne karnında bebeklere yapılan derinlemesine Ultrasonda bebeklerin baş çevresi (BPD), karın çevresi (AC), bacak boyu (FL) ölçümleri yapılarak bebeğin haftasına göre gelişimi, yaklaşık doğum süresi, ölçümlerin birbiri ile uyumu incelendiği gibi diğer organları ve genetik anomali olup olmadığı da incelenir. Bebeklerin beyin yapılarından ayak parmağına kadar tüm yapılar, konusunda tam teşekküllü doktorlar tarafından incelenir. Bu incelemeler sırasında belirlenen bazı problemler, bebeğin genel gelişimine engel olmayan ancak doğum öncesi ve doğum sonrası yakın takip gerektiren, gerektiğinde müdahale edilebilecek problemlerdir. Renal pelvis dilatasyonu, halk arasındaki tabirle, “böbrek büyümesi” bu problemlerden birisidir. profesyonel TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMELİ Anne karnındaki bebeğin değerlendirilmesi sırasında renal pelvis AP çapı 10 mm’ye kadar olağan sınırlarda kabul edilir ancak takibi gerekir. 10 mm üzerindeki renal pelvis dilatasyonlarında da anne karnında iken sıkı takip, doğum gerçekleştirildikten sonra da yenidoğan böbrek ultrasonu takipleri gerekir. Yenidoğan böbrek ultrasonu sırasında böbrek genişlemesinin nereden kaynaklandığı anlaşılmaya çalışılır. Böbrek genişlemesinin böbrek çıkışındaki darlığa mı (UP darlık), idrar kesesi girişindeki darlığa mı (UV darlık) ya da üretra çıkışındaki darlığa mı bağlı olduğu araştırılmalıdır. Çünkü her darlık farklı şekillerde tedavi edilir. Bazıları kendiliğinden geçerken bazıları hiç beklenmeden tedavi edilmelidir. Bu sebeple böbrek genişlemelerinin değerlendirilmesinde konusunda profesyonel bir radyolog tarafından değerlendirme hayati önem teşlil eder.

bebek bezi fiyatları ve prima bebek bezi hakkında yorumlar için lütfen sitemi takip edin...  
Share on Google Plus

About Kadınlar Yorumluyor

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder